Jokainen matka alkaa ensimmäisestä askeleesta…

… mutta mikä on tämän matkan kohde?

Olen ollut aina kiinnostunut kaikesta ilmailuun liittyvästä ja vanhemmalla iällä olen alkanut kiinnostua myös valokuvauksesta. Kävimme  kesäkuussa, vaimoni kanssa, Helsinki-Vantaalla kääntymässä uudella näköalaterassilla. Mukana oli varmuuden vuoksi kamera, jos vaikka näkisi jotain kuvaamisen arvoista. Noh, niinhän siinä kävi, että koneiden kuvaaminen yhdisti kaksi itselleni mieluisaa harrastusta ja koukussa ollaan 🙂

En ole koskaan osannut harrastaa mitään, pelkästään harrastamisen ilosta ja tämänkin orastavan harrastuksen osalta näyttää käyvän samoin… Harrastuksen pitää tarjota haasteita ja kehitys pitää olla jotenkin mitattaviaa. Siitä päästäänkin nykytilaan:

Matka on alkanut ja matkan kohteena on airliners.net. Kyseinen sivusto pitää sisällään valtavan määrän upeita valokuvia.  Jos olen oikein ymmärtänyt, niin kuvan saaminen esille sivustolle, ei ole helppo temppu. Omana tavoitteena on käydä vapaa-ajalla kuvaamassa koneita, kehittää taitoja kuvaajana ja editoinnin saralla. Kaikkea tämän päätteeksi, the ultimate goal, olisi saada oma kuva julkaistuksi airliners.net:iin.

Muutaman ottamani kuvan, olen jo uskaltanut julkaista Flight forum valokuvauspalstalla. Kyseisellä foorumilla tuntuu olevan mukava sekoitus äärimmäisen kokeneita, pidempään harrastaneita ja harrastuksen vasta aloittaneita. Tämä foorumi on toiminut alkumetreilläni tiedon lähteenä ja innoittajana.

Miksi blogi aiheesta?

Blogin tarkoitus on itselleni on kaksijakoinen:

  1. Toimia päiväkirjana, josta toivon näkyvän, miten ottamani kuvat ovat muuttuneet ajan mittaan.
  2. Tarjota tietoa, minkälaisiin kuoppiin voi matkalla törmätä, jotta muiden ei tarvitse toistaa tekemiäni virheitä.

Mitä seuraavaksi tulossa?

Olen lähettänyt 2 ensimmäistä kuvaani hyväksyttäväksi. Olen äärimmisen varma, että nämä kuvat eivät läpäise tarkastajien seulaa. Luvassa onkin siis lähettämieni kuvien esittelyä ja kootut meriselitykset, miksi kuvat eivät menneet läpi :-).

Millä kalustolla lähdettiin liikenteeseen?

Jalona tavoitteena olisi saada kuvani hyväksyttyä nykyisellä, vaatimattomalla kalustollani. On mukava nähdä, kuinka paljon kalusto ehtii muuttua, kun aika menee eteenpäin. Anywhoo, näillä potkaistiin homma käyntiin:

Rungot:

  • Canon 550d
Lasit:
  • Canon 55-250mm kit linssi
  • Canon 50mm 1.8
  • Tamron 17-50mm 2.8

Muokkaus:

  • Lightroom 3 (Lightroom 4 päivitys jo tilattuna)
  • Photoshop Elements 9
  • Gimp
  • MacBook Air 13″

Nyt ei muuta, kuin rohkeasti kohti ensimmäistä hylkäystä!

Comments are closed.