Kuva #1 tulos: Rejected

Noniin, homma on pyörähtänyt käyntiin! 3.7.2012 latasin 2 kuvaa arvioitavaksi airliners.net:n puolelle.

Ensimmäinen näistä kuvista on nyt tullut hylättynä takaisin. Kyseessä siis ensimmäinen mahdollisuus oppia, mihin asioihin pitää keskittyä paremmin.

Ensin kuvan tiedot ja sitten meriselitykset.

Kuva #1

Kohde: Blue1, Boeing 717, OH-BLO

Paikka: EFHK (Helsinki-Vantaa), 22R

Kalusta: 550d, Canon 55-250mm

 

Hylkäyksen syyt

Ensin vertailun vuoksi, omat ajatukseni, kun mietin, minkä vuoksi kuva voitaisiin hylätä: liian tumma, liian kuvattu kone, ei tarpeeksi terävä, liian “busy background”

Kuva ei läpäissyt seulaa seuraavista syistä: “motive for clipped stabilizer, too much space on right edge motiv oversharpened centered”

Tässä litanja pilkottuna, kuten sen itse ymmärrän ohjeita lukemalla:

“motive for clipped stabilizer, too much space on right edge motiv”  tämä kuuluu virhe-kategoriaan Motive. Kuvaa ei olisi saanut rajata vasemmasta reunasta niin tiukasti, että osa koneesta tippuu pois. Myöskin oikeaan laitaan on jätetty enemmän tilaa, kuin olisi ollut tarpeen.

Mitä motive osuus opetti minulle? Olen aikaisemmin tottunut rajaamaan pelkästään sen mukaan, mikä näyttää silmään kiinnostavalta. Haluan että kuva kertoo tarinan. Olin jättänyt kuvan oikeaan laitaan tilaa, jotta koneella on “paikka mihin mennä”. Nyt tiedän, että koneen on hyvä näkyä kokonaisuudessaan ja kone on paras sijoittaa kuvan keskiosaan (jos kuva ei muuta asemointia vaadi).

Seuraava virhe oli “oversharpened” Kuva oli (mielestäni) aika pehmeä lähtötilanteessa. Yritin sitä varovaisesti terävöittää. Olin henkisesti valmistunut saamaan virheen “soft”, mutta sainkin toisen ääripään 🙂 Jo tässä vaiheessa tiedän, että kuva #2 ei tule menemään läpi, koska siitä antaisin itsekin oversharpened hylkäyksen.

Mitä opittiin? Omat silmät eivät vielä osaa erottaa, milloin  terävöitys on mennyt yli. Pitää tutkia myös missä vaiheessa terävöitys menee yli. Kamerassa, editoidessa vaiko kuvaa pienennyksen yhteydessä?

Viimeinen kuvaan liittyvä virhe oli “centered”. Itse tulkitsen, että ongelmat on jo kuvattu motive osuudessa. Kone ei ole kuvan keskiosassa, vaikka se olisi mahdollista.

 Mitä seuraavaksi?

Minulla saa olla max 2 kuvaa kerrallaan review jonossa odottamassa arviointia. Kuva #1 oli jonossa 10 päivää, joten nyt olisi tarpeen löytää kuva, joka olisi omasta mielestäni sopiva kokelas airliners.net:iin julkaistavaksi. Tämän lisäksi uskon, että kuva #2 saa tuomionsa viimeistään viikonlopun jälkeen. Silloin viimeistään uusi päivitys.

Comments are closed.