Sigma 50-500mm lainassa

Pääsin kokeilemaan Bigmaa pari viikkoa sitten. Kyseessä oli Bigman vanha versio ilman kuvan vakainta.

Ensivaikutelma: ISO ja painava 🙂 Oman kaluston pisintä päätä edustaa Canonin 55-250mm, joten aika paljon oli totuttelemista, varsinkin kun ajattelin kuvata käsivaralta.

Päälimmäisenä jäi mieleen monipuolisuus. Kertaakaan ei tuntunut siltä, että putkesta loppuisi mitta kesken. Kun kuvia pääsi tutkimaan koneella, niin selvisi, että minun taidoille, millejä oli jopa liikaa. Suttua tuli heti, jos millit ylitti 350mm. Joko en itse saanut pidettyä kameraa paikallaan, tai sitten alkoi kuvaan kertyä lämpöväreilyä siinä määrin, että kuvia ei voinut käyttää.

Putken julmettu paino tuntui valehtelematta luissa ja ytimissä! Tunnin verran kokeilin kuvata käsivaralta mutta sen jälkeen oli pakko ottaa monopod käyttöön. Selkä ei vaan enää kestänyt 🙂

Täytyy kuitenkin heti perään mainita, että linssi oli mukava tuttavuus. Piirto huomattavasti omaa Canonia tarkempi ja paremmin toimiva auto focus takasi sen, että “käyttökelpoisten” kuvien määrä kasvoi huomattavasti.

Yhteenveto: Äärimmäisen monipuolinen linssi suhteellisen hyvällä piirrolla. Kevyempi voisi toki olla.

Päälimmäisenä jäi mieleen, että 50-400mm linssi olisi omaan käyttööni optimaalinen. Anywhoo, seuraavaksi olisi tarkoitus laittaa uusia kuvia arvioitavaksi ja nämä kuvat on napsittu Bigmalla.

Comments are closed.