Kuva #3: Rejected

Aikaisemmin ehdin esitellä kuvan #3, josta itsellä oli kovat odotukset. Kohteena oli Flybe:n OH-ATL.  Kuvauspäivänä oli valo kohdallaan ja käytössä kunnon lasi (toki lainattu sellainen). Ajattelin, että nyt pitäisi osua palaset kohdalleen.

Tällä kertaa ei kuitenkaan pätenyt sanonta “third time lucky” 🙂 Pidemmittä puheittaa, hyväksyttäväksi lähtenyt kuva ja hylkäyksen syyt.

Rejected: grainy soft

Kuvan tarkemmat tiedot: Canon 550D | Sigma 50-500mm @ 313mm | 1/250s | f8.0 | ISO100

Tällä kertaa hylkäyksen syy oli grainy + soft.

Nyt kun kuvaa katsoo tarkemmin, niin kyllähän se on tärähtänyt. Olin valinnut valoitusajaksi 1/250s, jotta propelleissä säilyisi liike. Suunnitelma sinällään toimi hyvin, mutta Sigman miehekäs 1.6kg paino oli liikaa moiseen painoon tottumattoman kuvaajan selälle 🙂 Tuloksena tärähtänyt kuva ja soft hylkäys.

Toinen hylkäyksen syy oli grainy. Uskoisin tämän johtuneen siitä, että olen yrittänyt terävöittää tärähtänyttä kuvaa. Taisin muös vahingossa terävöittää pilvetöntä taivasta, joka on omiaan lisäämään rakeisuutta taivaaseen.

Ei pidä jäädä paikalleen, vaan uutta kuvaa arvioitavaksi!

Comments are closed.