Kuva #4: Accepted!?!

Avasin juuri sähköpostini ja tuoreimmaan postin otsikkona oli: “Congratulations!! Your image was uploaded!” ja lähettäjänä airliners.net. Ei kai nyt sentään? Joko kuva #4 on mennyt läpi, tai sitten kyseessä on julma pila. Minun onneksini kyseessä ehka-aito acceptance posti!

Tässä sitä nyt sitten ollaan. Koneiden kuvaamisen aloitin kesäkuun puolessavälissä ja täytyy sanoa, että pääsin tavoitteeseni yli vuoden nopeammin, kuin osasin aavistaa. On kuitenkin hyvä mainita, että alla oleva kuva on otettu lainalinssillä, eli täysin omin varustein en ole vielä kuvaa saanut hyväksytysti läpi 🙂

Sitten itse kuvan kimppuun!

Kuva #4

Kohde: Norwegian, LN-DYN, Boeing 737-800

Aika ja paikka: 13.7.2012, EFHK 22R

My very first accepted photo!

Kuvan info: Canon 550D | Sigma 50-500mm @ 191mm | 1/1250s | f8.0 | ISO320

Mitkä olivat avainasiat, jotka johtivat valittuun kuvaan? Kaunis päivä, lyhyt valotusaika ja kallis lainaputki 🙂 Valo oli siis riittävästi, jotta pysyin kuvaamaan lyhyellä valoitusajalle. Se tuli tarpeen, koska lainassa ollut Bigma oli vanhempaa versiota, jossa ei ole kuvan-vakainta.

Tässä vielä itselle muistiinpanona, millä kokoonpanolla saavutin ensimmäisen hyväksyntäni: Canon 550D, Sigma 50-500mm, Lightroom 3, PSE 9 ja MacBook Air 13″. Nyt on hieno olo, ei käy kieltäminen! Tästä saa puhtia käymään läpi 1000+ kuvaa, jotka odottavat karsintaa ja editointia 🙂

 

Previous Post
Comments are closed.